ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ

Συνταγή από:

ΥΛΙΚΑ

*60 κομμάτια μελιτζανάκια
*1 ½ kg ζάχαρη
*2 ποτήρια νερό
*3 βανίλιες
*2 γαρύφαλλα
*χυμός από 3 λεμόνια μέτρια
*2 χούφτες αμύγδαλα ασπρισμένα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό για 3 ώρες. Στη συνέχεια,  σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα ζεματάμε. Αυτό το κάνουμε άλλες 2 φορές. Έπειτα, τα βάζομε σε μία λεκάνη με το χυμό των λεμονιών και αρκετό νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Τα ξεπλένουμε με νερό. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε τα μελιτζανάκια και τα αμύγδαλα στο σιρόπι και τα αφήνουμε μέχρι να δέσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες, τα γαρύφαλλα, κουνάμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!




->Αποθηκεύουμε το γλυκό μας σε γυάλινα βάζα.

->Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τα αμύγδαλα μέσα στα μελιτζανάκια ή να μην τα βάλουμε καθόλου στο γλυκό μας.

σχολίασε την συνταγή...